loading...

loading...
- In Vietnam guidebooks, Hanoi’s Old Quarter always gets top billing. Hanoi’s Old Quarter comprises 36 busy guild streets. Tourists visiting the Old Quarter wander the narrow streets, visit the shops and historical relics, and discover Hanoi’s traditional crafts and lifestyle. As time passes, the people in the Old Quarter manage to preserve their traditional lifestyle.
Hanoi’s Old Quarter was established hundreds of years ago on the east side of the ancient Thang Long citadel. In the old days, the Old Quarter, a warren of narrow streets, alleys and houses, was home to several guilds such as bronze casting, forging, jewelry making, wood carving, silk and clothes trading.

Small, beautifully styled houses built along with a unique local culture, Streets in the Old Quarter still have names describing their original goods or craft. For example, Hang Duong or “Sugar Street”, Hang Bac or “Silver street”, Hang Gai or “Silk Street”, and Hang Quat “Fan Street”. The ground-floor shops of the houses here now sell handicrafts, fine arts, and food. Many residents of the Old Quarter are craftsmen who produce and sell their products in a home shop. This is the big attraction of the Old Quarter.

But the quarter also has a number of pagodas, temples, historical relics, and festivals dedicated to the founders of some of the local crafts. Professor Ngo Duc Thinh is a folklore researcher: “Now, many guild streets, like Hang Quat street, don’t make fans anymore, but they are remembered as craft streets. The architecture and lifestyle of the local people reflect typical characteristics of a traditional guild street in Hanoi”.

Wandering through the jumble of streets, shops, and houses, visitors can still feel the atmosphere of the ancient guilds. Nguyen Trung Kien lives in To Tich street: “Residents of the Old Quarter have close relationships. Most of them are close relatives and know each other very well”.Many foreign visitors take an interest in the Old Quarter’s history and the traditional lifestyle of Hanoiains. Boutique hotels in small Old Quarter streets such as Dinh Liet, Hang Bac, Ma May or Hang Trong appeal to them because, stepping out of their hotels, they are immediately immersed in the life of the local people. A map is the only tour guide they need. A wide variety of European, Asian, and Vietnamese food is available in small restaurants or from sidewalk vendors. In the afternoon, many foreigners like to sit on a sidewalk stool, drink a glass of “bia hoi” – fresh beer – and watch the world go by.

Touring Hanoi by cyclo or electric bus is popular with some visitors. Meandering slowly through the small streets is relaxing and carries them back to the past. Tours of the Old Quarter are a Hanoi specialty. 36-year-old David Lowie, from Liverpool, UK, says: “I love walking around the small streets.

There are many things to see there. Pausing for just 5 minutes, you can see and feel things happening around you.

Hanoi is attractive, lively and dynamic, which is reflected in the busy life of local people, the sound in the small streets and the tastes of local food”.

See more picture Hanoi’s Old Quarter

Cuộc sống trong khu phố cổ Hà Nội  - Du lịch Việt Nam, Phố cổ Hà Nội

- Trong sách hướng dẫn Việt Nam, khu phố cổ của Hà Nội luôn luôn được giới thiệu hàng đầu. Khu phố cổ của Hà Nội với 36 phố phường náo nhiệt. Khách du lịch đến thăm khu phố cổ đi lang thang trên đường phố chật hẹp, hãy ghé thăm các cửa hàng và di tích lịch sử, và khám phá hàng thủ công truyền thống của Hà Nội và phong cách sống người Hà Nội. Thời gian trôi qua, người dân sống trong khu phố cổ giữ gìn và bảo tồn lối sống truyền thống của họ.

Khu phố cổ của Hà Nội được thành lập hàng trăm năm trước ở phía đông của thành Thăng Long xưa. Trước đây, khu phố cổ, với đường phố chật hẹp, ngõ hẻm và nhà ở, là nơi có nhiều các phường, hội buôn bán làm nghề thủ công Mỹ nghệ, nghề truyền thống như đúc đồng, rèn, làm đồ trang sức, khắc gỗ, lụa, kinh doanh quần áo.

Kiến trúc nhà nhỏ, nhà đẹp theo kiểu xây dựng với một nền văn hóa địa phương độc đáo, đường phố trong khu phố cổ vẫn còn có những cái tên mô tả hàng hóa, thủ công ban đầu. Ví dụ, Hàng Dương hay “đường phố”, Hàng Bạc,Hàng Gai  và Hàng Quạt “Fan Street”. Các cửa hàng ở tầng trệt của ngôi nhà ở đây bán hàng thủ công, mỹ thuật, và thực phẩm. Nhiều cư dân của khu phố cổ là thợ thủ công sản xuất và bán sản phẩm của mình trong một cửa hàng về nhà. Đây là điểm thu hút lớn của khu phố cổ.

Ở khu phố cổ còn có những di tích lịch sử. Đó là  một số ngôi chùa, đền, di tích lịch sử và lễ hội dành riêng cho những người sáng lập của một số nghề thủ công địa phương. Giáo sư Ngô Đức Thịnh là một nhà nghiên cứu văn hóa dân gian nói: “Bây giờ, nhiều đường phố làng nghề như phố Hàng Quạt, không làm cho du khách hâm mộ nữa, nhưng họ được nhớ đến như là con đường nghề. Các kiến ​​trúc và lối sống của người dân địa phương phản ánh đặc điểm điển hình của một đường phố của nghề truyền thống ở Hà Nội “.

Lang thang qua những mớ lộn xộn đường phố, cửa hàng và nhà cửa, du khách vẫn có thể cảm nhận được bầu không khí của các làng nghề cổ trong các khu phố cổ. Nguyễn Trung Kiên sống ở đường phố To Tich nói: “Cư dân của khu phố cổ có mối quan hệ gần gũi. Hầu hết trong số họ là người thân gần gũi và hiểu nhau rất tốt “.
Nhiều du khách nước ngoài có quan tâm đến lịch sử khu phố cổ và lối sống truyền thống của người Hà Nội cổ. Với những Khách sạn nhỏ tại đường phố khu phố cổ nhỏ như Đinh Liệt, Hàng Bạc, Mã Mây hay Hàng Trống hấp dẫn đối với họ bởi vì, bước ra khỏi khách sạn của họ, họ ngay lập tức đắm mình trong cuộc sống của người dân địa phương. Một bản đồ là hướng dẫn viên duy nhất họ cần. Một loạt các món ăn Âu, Á, và Việt Nam có sẵn trong các nhà hàng nhỏ hoặc từ các nhà cung cấp vỉa hè. Vào buổi chiều, nhiều người nước ngoài thích ngồi trên một chiếc ghế vỉa hè, uống một ly “bia hơi” – bia tươi – và xem trên thế giới đi theo.

Dạo quanhh Hà Nội cổ bằng xích lô hoặc xe buýt điện là phổ biến với một số du khách. Lươn từ từ qua các đường phố nhỏ có cảm giác thư giãn và đưa du khách trở lại quá khứ. Tour du lịch của khu phố cổ là một tour đặc biệt nhất ở Hà Nội. David Lowie 36 tuổi, từ Liverpool, Anh, nói: “Tôi thích đi bộ xung quanh các đường phố nhỏ. Có rất nhiều điều để xem ở đó. Tạm dừng trên mỗi dãy phố,  chỉ cần 5 phút, bạn có thể thấy và cảm nhận những điều xảy ra xung quanh bạn. Hà Nội thật hấp dẫn, sống động và năng động, được phản ánh trong cuộc sống bận rộn của người dân địa phương, âm thanh trên các đường phố nhỏ và thị hiếu của thực phẩm địa phương

Life in Hanoi’s Old Quarter - Viet Nam travel
loading...


Về trang chính - Inluon.net

0 comments Blogger 0 Facebook

Post a Comment

 
 
Khoa hoc su pham - NCKHSPUD - Sang kien kinh nghiem ©Email: tailieuchogiaovien@gmail.com. All Rights Reserved. Powered by >How to best
Link:Bantintuvan|tailieusupham|khoahocsupham|SKKN hay|Soidiemchontruong|dayvahoctot|diemthivao10hoctrenmobile|tradiemthituyensinh|How to best|Loans-Cars-Auto
Top
//